Program a kurzy

Kurzy


Když se přihlašuješ na kemp, tak si vybíráš jeden ze 3 kurzů, kterýmu se budeš věnovat po celou dobu kempu. Níže nalezneš všechny kurzy popsány co bude jejich náplní a jaký lektor má kurz na starost.

Irské tance#

Veronika Borská

Lektorem bude: Veronika Borská
Jmenuji se Veronika Borská, je mi 20 let a pocházím z Prahy. Studuji fakultu elektrotechnickou ČVUT a po škole bych se chtěla věnovat inteligentním budovám a jejich projektování. S irskými tanci jsem začala, když mi bylo 11 a propracovala jsem se až do nejvyšší soutěžní kategorie. Pravidelně se účastním soutěží a v dubnu jedeme s týmem na Mistrovství světa do Montrealu, kam jsme se kvalifikovali z prvního místa na šampionátu v Provence. Před dvěma lety jsem začala trénovat děti v DDM na Praze 2 a během svého působení na ČVUT občas pomáhám vyučovat irské tance jako tělocvik.

Kurz je vhodný pro úplné začátečníky. Seznámíme se se všemi druhy irského tance a budeme se věnovat hlavně klasickému step dancingu. Účastníci se naučí základní kroky, jeden sólový tanec a zatančíme si i několik společenských (ceilí) tanců. Součástí každé lekce je i krátké posilování a závěrečné protahování.


Řezbářství#

Honza Růžička

Lektorem bude: Honza Růžička
Vystudoval řezbu na SUPŠ praha obor řezbářství. Pracoval v loutkovém filmu na Brarandově. Od roku 1990 je na volné noze. Živí se restaurováním, vyřezáváním ledasčeho, zejména loutek. Také trochu maluje a navrhuje scénografii. Hraje loutkové divadlo v duu DRAK N´ROSES s Richardem Dračkou. Žije na statku u Soběslavi.

V kurzu výroby loutek budeme překvapivě vyrábět loutky. Z lipového dřeva velmi ostrými dláty. Také je namalujeme a oblečeme. Krom toho vybereme příběh, který se pokusíme pochopit a s našimi loutkami na závěr kurzu pro poučení ostatních zahrajeme.


Přežití a první pomoc#

Martin Palata

Lektorem bude: Daniel Freitinger a Martin Palata

Martin Palata
Jmenuji se Martin Palata, je mi 43 let a pocházím z Plzně, ale už dlouho žiji v Praze. Pracuji jako asistent pedagoga a vychovatel na jedné pražské základní škole. Od svých 18 let jezdím na letní tábory jako vedoucí, kuchař, hlavní vedoucí a v posledních letech i jako zdravotník.
První pomoc
Výuce první pomoci se věnuji 2 roky. Absolvoval jsem kurzy Standard (ZZA), pak Školitel (Člen první pomoci) u organizace ZDrSEM. Také se účastním různých kurzů jako figurant. Připravuji kurzy pro děti.

Kurz je vhodný pro každého, kdo chce umět reagovat při poskytování první pomoci.
Z témat, na které se můžete těšit:
– univerzální návod k řešení krizové situace “Tři kroky”
– zajištění bezpečnosti při poskytování první pomoci a nejčastější rizika
– přístup k člověku s poruchou vědomí (teorie, nácvik, simulace)
– trénink resuscitace na různých resuscitačních modelech
– využití AED (automatizovaného externího defibrilátoru) při resuscitaci (nácvik s tréninkovým defibrilátorem)
– dušení cizím tělesem (teorie, ukázka i simulace)
– zástava masivního krvácení (praxe na realistickém modelu)
– úrazy páteře, hlavy, trupu i končetin (zařazujeme do simulací v celém kurzu)
– popáleniny, jak jim předcházet a jak je řešit

S sebou nepotřebujete nic speciálního. Vhodné je oblečení, které se může ušpinit a umožní vám pohodlné absolvování nácviků a praktických bloků – budete si sedat i lehat na zem a sklánět se k bezvědomým.


Daniel Freitinger

Daniel Freitinger
Ročník 1971, 1 manželka, 2 děti, vystudoval několik škol (vysokou školu, střední školu, základní školu, mateřskou školu a autoškolu), rád cestuje do severských zemí (byl např. 3x v Grónsku), v roce 2000 založil Přežití (www.preziti.cz). Přežití se účastní dvojice, je třeba ujít pěšky zhruba 80 km během 24 hodin, splnit všechny úkoly, mít s sebou 100 gramů potravin, libovolné množství vody.

Přežití
Chceš poznat sám sebe? Nevíš, jaké jsou tvoje fyzické a psychické síly? Nevíš, zda se umíš správně rozhodovat v krizových situacích? Chceš to zjistit? Pak je pro tebe vhodný Kurz přežití. Při Kurzu přežití se seznámíme s Desaterem přežití od polárníka Jaroslava Pavlíčka, naučíme se, jak v případě nouze přežít ve volné přírodě, rozdělat oheň, zajistit jídlo a vodu, ochránit sebe a ostatní. Poslední noc a den vyrazíme do přírody, kde si budeme moci vyzkoušet to, co jsme se naučili teoreticky.


Program


Každý den se zabýváš svým vybraným kurzem a poté také biblickým programem, workshopem a nebo nás třeba navštíví zajímavý host.

workshop

Workshopy

Odpoledne na kempu patří široké nabídce workshopů, ze kterých si každý na místě vybere, na co má zrovna chuť. Těšít se můžete třeba na sporty (fotbal, florbal, volejbal, plavání atd.), muzicírování, opravu auta, první pomoc, minigolf, film s diskuzí, cvrček.


workshop

Večerní programy

Ani večer se nikdo nebude nudit. Čeká nás bojovka po městě, promítání filmu s diskuzí, muzicírování, čajovna, deskovky nebo beseda se zajímavým hostem.


Biblický program

Letošní Biblickým programem nás bude provázet: Marta Sedláčková.
Protože se jedná o akci, kterou pořádá Českobratrská církev evangelická, mrzelo by nás, kdyby se z ní duchovní rozměr zcela vypařil. Takže vás přesvědčíme, že Bible není nuda a že farář umí být zábavný ? Ráno budeme začínat krátkým ztišením a před večeří se potkáme k zajímavému duchovnímu programu.

Farář #


Marta Sedláčková

Marta Sedláčková

Jmenuju se Marta Sedláčková, jsem farářka v malinkatém sboru. Moje čtyři děti mi už často říkají „matko!“. Z toho plyne, že mládež jsem byla v minulém století. Nějaká pozitiva to stárnutí ale má, čím jsem starší, tím větší pochopení mám pro rozmanitost lidí, názorů, zbožnosti i víry… Svět je prostě složitější, než se mi zdálo dřív – a to mě baví.

Na Kempu vám chci nabídnout Laboratoř modlitby. Tradice nám zanechala spoustu možností, jak se obracet k Bohu. A my si to můžeme vyzkoušet – s vážností i s hravostí v laboratorních podmínkách Kempu – a hledat svůj vlastní způsob modlitby.


duchov1
duchov2
Přesunout se na začátek