Program a kurzy

Kurzy


Když se přihlašuješ na kemp, tak si vybíráš jeden ze 3 kurzů, kterýmu se budeš věnovat po celou dobu kempu. Níže nalezneš všechny kurzy popsány co bude jejich náplní a jaký lektor má kurz na starost.

Slam Poetry#

Matěj Hladík
Vlevo jsem já, na pozadí patrný mistr oboru Anatol Svahilec snící o teplé večeří

Lektorem bude: Matěj Hladík
Myslíte si, že poezie je mrtvou disciplínou zesnulých podivínů, na jejichž zkamenělé podobizny můžete čas od času narazit v muzeích, na školních chodbách či pouličních piedestalech? Myslete znovu. Tento rychlokurz vám ukáže, že poezie může nabývat podob, o nichž jste možná nikdy dříve neslyšeli, a že se dokonce může jednat o skvělou zábavu. Slovy mistra oboru (ne, nejsem to já): „Slam vznikl jako reakce na recitační soutěže, autorská čtení a podobné satanistické seance,“ nepředstavujte si proto sentimentální rozjímání v houpacím křesle. Nopak! Na mém workshopu se naučíte, jak skloubit kreativní psaní a show, společně objevíme váš styl a vhodnou flow, a nakonec si na vlastní kůži vyzkoušíte i práci s publikem v rámci společné Slam Poetry exhibice.

Matěj Hladík – Student Filozofické fakulty UK, příležitostný básník a vicemistr (ten druhej) na MČR ve Slam Poetry za rok 2018


Tanec#

Adéla Kučerová

Lektorem bude: Adéla Kučerová
Jmenuji se Adéla Kučerová, je mi 22 let a pocházím ze Svitav. Po škole jsem se přestěhovala do Prahy, kde bydlím už čtyři roky.

K tanci jsem tíhla už jako malá. Prošla jsem od základu baletu přes contemporary až ke street dance, ve kterém jsem se našla a začala se mu více věnovat. Momentálně trénuji již čtvrtým rokem v soutěžní taneční složce Chilies pod Dance Academy Prague by Yemi AD. Ze stylů spojených se Street Dance je mi nejblíže MTV Style a tomu bych se ráda během kurzu věnovala.
Na začátku každé lekce se zahřejeme posilováním, protáhneme se a v druhé části se budeme věnovat choreografii.
MTV style je poměrně nový taneční styl, kde se kombinuje Street Dance, Hip-Hop i výrazový tanec. Jak už tomu název napovídá, jde o styl inspirovaný současnou popovou hudební scénou a videoklipy umělců jako je Beyoncé, Usher, Janet Jackson atd.
Jedná se většinou o lehčí choreografie, které jsou zaměřené pro podívanou divákům.


Electro Lab#

Josef Zeman

Lektorem bude: Josef Zeman
Josef Zeman, potulný fyzik dříve pracující jako údržbář, kuchař, fyzik, biofyzik, hydrolog, geofyzik, meteorolog, lektor biomechaniky, učitel.

Vezmeš do ruky pájku a tak, aby sis oblečení ani tělo nezmařil cínem, si postavíš jednoduché rádio a okolo toho se naučíš a pochopíš mnohé o elektrických obvodech. A to všechno i přesto, že ti taje elektra byly dosud skryté.
I řekl Bůh budiž světlo… a bylo světlo. (Genesis 1:3).
Jednou z odrazů přítomnosti Boha… čirá energie. Zachyťme ji dráty a poslechněme si zurčení kolem nás.
Spájejme si laditelnou krystalku, což je jednoduché rádio. Pokusím se vám předat vše co vím o konstrukci a funkci laditelných obvodů, a zručnost pájet elektrické obvody. Za pár dnů budete schopni vytvořit si funkční elektrický obvod přijímající elektromagnetické vlnění na dlouhých a středních vlnách.


Program


Každý den se zabýváš svým vybraným kurzem a poté také biblickým programem, workshopem a nebo nás třeba navštíví zajímavý host.

workshop

Workshopy

Odpoledne na kempu patří široké nabídce workshopů, ze kterých si každý na místě vybere, na co má zrovna chuť. Těšít se můžete třeba na sporty (fotbal, florbal, volejbal, plavání atd.), muzicírování, opravu auta, první pomoc, minigolf, film s diskuzí, cvrček.


workshop

Večerní programy

Ani večer se nikdo nebude nudit. Čeká nás bojovka po městě, promítání filmu s diskuzí, muzicírování, čajovna, deskovky nebo beseda se zajímavým hostem.


Biblický program

Letošní Biblickým programem nás bude provázet: Vendula Glancová.
Protože se jedná o akci, kterou pořádá Českobratrská církev evangelická, mrzelo by nás, kdyby se z ní duchovní rozměr zcela vypařil. Takže vás přesvědčíme, že Bible není nuda a že farář umí být zábavný ? Ráno budeme začínat krátkým ztišením a před večeří se potkáme k zajímavému duchovnímu programu.

Farář #


Richard Vlasák

Richard F. Vlasák

Mgr. Richard F. Vlasák, M. Th. (1983), pocházím z různorodého prostředí: maminka katolička, tatínek zarytý nevěřící. K víře mne, kromě Ducha svatého, přivedli Ondřej Soběslavský a Eva Melmuková, jezdil jsem na tábory historiků do nedaleké Velké Lhoty u Dačic. Provandroval jsem Evropu křížem krážem, abych nakonec bohosloví dostudoval ve švýcarské Basileji. A dělal jsem v životě všechno možné: staral se
o obrazy a nábytek na zámku v Třeboni, byl jsem novinářem i politikem,
a nakonec mne to přeci jen přitáhlo ke službě Bohu a lidem: v současnosti jsem vikářem v naší drahé máti církvi. Zabývám se učením náboženství, církevními dějinami, odbornou prací na knihách (H.U.S. nebo Komenský v komiksu) a rugby
(to už teď pasivně), miluju vážnou hudbu i rap. A zajímáte mne vy – co vás vede, dělá vám radost, a jak si můžeme povídat o Bibli, víře a třeba o motýle…


duchov1
duchov2
Přesunout se na začátek