Program

Kurzy


Loutky

loutky
Jan Růžička je řezbář a loutkář.

Vystudoval řezbu na SUPŠ praha obor řezbářství. Pracoval v loutkovém filmu na Brarandově. Od roku 1990 je na volné noze. Živí se restaurováním, vyřezáváním ledasčeho, zejména loutek. Také trochu maluje a navrhuje scénografii. Hraje loutkové divadlo v duu DRAK N´ROSES s Richardem Dračkou. Žije na statku u Soběslavi.

V kurzu výroby loutek budeme překvapivě vyrábět loutky. Z lipového dřeva velmi ostrými dláty. Také je namalujeme a oblečeme. Krom toho vybereme příběh, který se pokusíme pochopit a s našimi loutkami na závěr kurzu pro poučení ostatních zahrajeme.


Ekologie

ekologie
Áron Tkadleček
ekologie, společnost a příroda.

Studuje sociologii a environmentalistiku na Masarykově univerzitě. Změna klimatu a ekologie jsou jeho hlavní oblast zájmu už pěknou řádku let. Je aktivní v hnutí Limity jsme my a na kemp mládeže pojede rovnou z klimakempu.

V ekologickém kurzu se budeme zabývat vztahem lidské společnosti a přírody. Na základě workshopů, čtení článků, hraní her i sledování videí budeme kriticky diskutovat nad duležitými otázkami. Mají zvířata práva? Máme měnit osobní spotřební návyky nebo spíš ekonomický systém? Jak se pozná environmentální žal? Má příroda hodnotu sama o sobě? Škodí víc plasty nebo uhlí? Zachrání nás technologie nebo skromnost? Rozšíříme si obzory a prohloubíme znalost v tématech, která doslova hýbou světěm.


Muzikál

muzikal
Lukáš Jedlička je herec, zpěvák, písmák.
Lukáš Jedlička je herec, zpěvák, písmák, hrdý vlastník jednoho ADHD a taky táta. Studoval muzikálové herectví na JAMU, hrál v muzikálových divadlech v Brně, v Praze i v Liberci. Věnuje se i činohře, televizi a filmu a 3 sezóny hrál vzdělávací divadlo pro školní děti a studenty po celé ČR.

V muzikálovém kurzu se podíváme divadlu pod kůži, budeme se věnovat dechu, pohybu i různým hereckým technikám. Zkusíme si vytvořit muzikálovou scénku, budeme zpívat a když se nám bude chtít, tak i tančit. Na závěr předvedeme malou muzikálovou show.


Sport

sportovni
Leonardo Teca
fotbal, voleybal atd.

Narodil se v Angole a vyrůstal na Vysočině, kde absolvoval strojní průmyslovku v Pelhřimově, potom teologii v Praze a v Ženevě. Po roce praxe v Brně Husovicích se vrátil na Vysočinu, kde vedl evangelický sbor v Horních Vilémovicích. Zde se jeho prvním pracovním úkonem stal podpis souhlasu, aby se vedle fary stavělo víceúčelové sportovní hřiště.
Leonardo Teca rád cestuje za milými lidmi, krásnými krajinami a sportem. Rád to spojuje, když může cestovat za milými lidmi, se kterými může sportovat v krásné krajině. Myslí si, že kdyby nebyl farářem, měl by jiné povolání spojené se sportem. Další jeho koníček je hudba. Rád bubnuje a často koncertuje se skupinou Nsango malamu.

„Já tedy běžím ne jako bez cíle; bojuji ne tak, jako bych dával rány do prázdna.“
Také to cítíte stejně jako apoštol Pavel? Já teda určitě ano. Když běžím, mám jasný cíl. Chci doběhnout jako první. Když bojuji, chci vyhrát, proto nemám rád rány do prázdna. Snažím se trefit branku a opakovaně. Chcete to vidět nebo i zkusit? Přijeďte začátkem července do Strmilova.
Zkusíme sporty, na které se budeme cítit.
Můžete se připravit a těšit na fotbal, volejbal, maratón, ping-pong atd. Každý den budeme mít na sport několik hodin. Věřím, že si to užijeme. Přibalte si potřebnou výbavu. Nezapomeňte na sportovního ducha a fair play.

PS: Leonardo je výborný bubeník, takže když si vezmete nějaký ten bubínek a přihlásíte se na jeho workshop, tak se mužete naučit suprově bubnovat.


 

work-1

Workshopy

Odpoledne na kempu patří široké nabídce workshopů, ze kterých si každý na místě vybere, na co má zrovna chuť. Těšít se můžete třeba na sporty (fotbal, florbal, volejbal, plavání atd.), muzicírování, opravu auta, první pomoc, výtvarné aktivity, film s diskuzí, cvrček.

Večerní programy

Ani večer se nikdo nebude nudit. Čeká nás bojovka po městě, promítání filmu s diskuzí, muzicírování, čajovna, deskovky nebo beseda s hostem.

Biblický program

Protože se jedná o akci, kterou pořádá Českobratrská církev evangelická, mrzelo by nás, kdyby se z ní duchovní rozměr zcela vypařil. Zároveň nechceme, aby dlouhý a nudný biblický program odradil zájemce, kteří nejsou členy církve (a které na Kempu s radostí uvidíme). Takže vás přesvědčíme, že Bible není nuda a že farář umí být zábavný ? Ráno budeme začínat krátkým ztišením a před večeří se potkáme k zajímavému duchovnímu programu.

duchov1 duchov2

Přihlašujte se

prihlasit sePřihlašujte se zde!

Pro získání slevy se přihlaš do 31. května 2019.

Kemp 7. – 14. července 2019

Letní kemp mládeže se bude konat 7. – 14. července 2019 opět ve Strmilově.