Program

Kurzy

Každý účastník si v přihlášce vybere jeden z nabízených kurzů, kterého se pak účastní celý týden na kempu (každý den dopoledne). V roce 2017 připravujeme tyto kurzy:

Film

16359194_10208250591762929_16492917_nKurz povede Lubomír Michálek. Účastník si vyzkouší práci ve filmovém štábu, aby  pochopil vzájemné propojení všech profesí. Nejprve se zaměříme na vypointování předem zadané situace a později budeme řešit její vizuální ztvárnění a praktickou realizaci. Cílem však bude odvyprávět krátký příběh tak, aby skutečně vynikla zamýšlená pointa. Zda se to účastníkům povede, mohou posoudit diváci v kinosále při závěrečné prezentaci.

Komiks

16389185_10208822599902827_1950787269_oKurz povede Olda Holinka. Na komiksovém workshopu se dozvíte něco o historii tohoto média, a postupně si také ukážeme, jak celé funguje a jak komiks vzniká. Budeme tvořit postavy, příběhy a hlavně budeme kreslit! Také si zkusíme různé typy střihů, které nejen posouvají dějovou linku i celý komiks dál, ale dělají ho zároveň zajímavějším. Nikdo z účastníků se nemusí bát posměchu ohledně kvality jeho kresby, všichni se budeme bavit společně!

Taneční – hip hop

17918237_10210622685357757_741867111_n

Hip hop je taneční styl vznikající především v klubech a na ulici New Yorku. Prvotním účelem byla zábava, ale podobně jako u ostatních elementů bohaté hip-hopové kultury, i z tohoto párty tance se stal globální fenomén doplňující již velmi populární bboying (breakdance).

V dnešní době se řadí po bok house dance, poppingu a lockingu. Spolu s těmito styly je celosvětově zastoupen nejen v mainstreamu, ale především na akcích běžnému oku diváka málo dostupným.

Kurzem vás provede Matyáš Tošovský, člen taneční školy BDS, s bohatými zkušenostmi jak z choreografie, tak z battlů, mejdanů a dalších českých i zahraničních akcí.
Spolu s Matyášem se v kurzu ponoříte do rytmu hudby, naučíte se mu rozumnět, cítit ho. Na kurzu proberete možnosti pohybu různých částí těla, techniku, groove (feeling), přístup k hudbě, prostoru, lidem a hlavně sobě samým. To všechno v pomalém přátelském tempu.

Workshopy

Odpoledne na kempu patří široké nabídce workshopů, ze kterých si každý na místě vybere, na co má zrovna chuť. Těšít se můžete třeba na sporty (fotbal, volejbal, plavání atd.), tvůrčí psaní, cirkusovou dílnu, kondiční tréninky, bubenickou dílnu, opravu auta, výtvarné aktivity nebo vaření.

Večerní programy

Ani večer se nikdo nebude nudit. Čeká nás bojovka po městě, promítání filmu s diskuzí, muzicírování, čajovna, deskovky nebo beseda s hostem. Novinkou bude program od našich ukrajinských kamarádů, kteří na Kemp pravidelně přijíždějí.

Biblický program

Protože se jedná o akci, kterou pořádá Českobratrská církev evangelická, mrzelo by nás, kdyby se z ní duchovní rozměr zcela vypařil. Zároveň nechceme, aby dlouhý a nudný biblický program odradil zájemce, kteří nejsou členy církve (a které na Kempu s radostí uvidíme). Takže vás přesvědčíme, že Bible není nuda a že farář umí být zábavný 🙂 Ráno budeme začínat krátkým ztišením a před večeří se potkáme k zajímavému duchovnímu programu.