Program a kurzy

Kurzy


Když se přihlašuješ na kemp, tak si vybíráš jeden ze 3 kurzů, kterýmu se budeš věnovat po celou dobu kempu. Níže nalezneš všechny kurzy popsány co bude jejich náplní a jaký lektor má kurz na starost.

Základy smíšených bojových umění (MMA)#

Kamila Šimková

Lektorem bude: Kamila Šimková
Jmenuji se Kamila Šimková, je mi 32 let a pocházím z Křídel u Nového Města na Moravě. Po studiích v Olomouci jsem našla práci v Diakonii ČCE, kde se věnuji humanitární pomoci v České republice. A mezitím naplno trénuji zápasení v kleci :). A jak se z humanitární pracovnice stala zápasnice MMA? Nenápadně a pomalu. Ve 27 letech jsem odjela pracovně do Kambodži a tam narazila na místní bojový sport kun khmer. Až tam jsem zjistila, jak jsou bojová umění super a že existuje i něco komplexnějšího – smíšená bojová umění. Od té doby je to moje vášeň, které věnuji veškerý můj čas. A vyplácí se, jsem dvojnásobnou mistryní ČR a chci se posouvat dál.
A na co se můžeš těšit? Probereme úplné základy smíšených bojových umění. Každý den si vyzkoušíme jinou disciplínu, ze kterých se MMA skládá, v posledním dni dáme všechno dohromady. Bude to hlavně thajský box, kickbox, wrestling a brazilské jiu jitsu (BJJ). Na začátku každého tréninku se zahřejeme, vyzkoušíme ty nejúčinnější techniky, a nakonec se protáhneme. Ke každému sportu si řekneme i něco o jeho historii a pravidlech a pustíme si i pár videoukázek. A neboj, nemusíš být velký sportovec, stačí ti tričko, legíny nebo šortky a ostříhané nehty :).


Architektonicko-výtvarná dílna#

Anička Boučková

Lektorem bude: Anička Boučková
Architektonicko-výtvarná dílna se na týden promění v jakousi laboratoř (nejen) sakrálního umění. Společně budeme objevovat, jak vypadají moderní kostely u nás i ve světě a jak se do nich promítá současné umění, ale především nás čeká společné tvoření. Pronikneme do tajů navrhování vlastního kostela zvenku i zevnitř, vitráže nebo třeba liturgické textilie, zkusíme namalovat obraz i vymodelovat sochu a na závěr společnými silami uspořádáme výstavu, na které všechny naše výtvory vystavíme. Vhodné pro všechny, kteří by rádi posunuli svou tvořivost novým směrem a vyzkoušeli si různé výtvarné techniky, ale s radostí mezi sebou uvítáme i ty, kteří si ve výtvarném tvoření tolik nevěří, ale rádi se dívají kolem sebe, diskutují a jsou připraveni upustit uzdu fantazie!


Kurz inovativních stolních her#

Pavel Žáčik

Lektorem bude: Pavel Žáčik
Na úvod si krátce řekneme něco o historii moderních stolních her a jejich rozdělení. Na několika hrách si ukážeme různé mechanismy a povíme si, v čem jsou zajímavé.
Potom si vybereš, kterou z předvedených her by sis chtěl zahrát. Na výběr budou hry jako Port royal (pirátská, karetní), Minutová říše (fantasy, strategie), Fallout:shelter (budovatelská, ekonomická), Colt express (střílečka, plánování) a Machi Koro (kostková, ekonomická). Podělíme se s ostatními o své zážitky a názory. Podle toho, co vás nejvíce zaujme, se rozdělíme do skupin a každá skupina začne pracovat na nové hře.
Ukážeme si nějaké techniky vývoje a pomohu vám práci rozvrhnout tak, abyste hru stihli vytvořit. Workshop pak bude rovným dílem o vymýšlení hry, vytváření komponent a testování. Každé skupině se budu snažit pomoci. Budete moci využít i několika předpřipravených konceptů a komponent. Na konci workshopu byste tak měli odcházet s hratelnou originální hrou.
A ještě něco o mně – jmenuji se Pavel Žáčik, je mi 39 let a stolní hry jsou mým největším koníčkem. Kromě toho, že je rád hraji, tak je i rád vymýšlím a vytvářím. Hry pravidelně hraji jak se svými dětmi, tak i s kamarády. Ve vývoji mi pomáhá technicky orientované vzdělání.


Program


Každý den se zabýváš svým vybraným kurzem a poté také biblickým programem, workshopem a nebo nás třeba navštíví zajímavý host.

workshop

Workshopy

Odpoledne na kempu patří široké nabídce workshopů, ze kterých si každý na místě vybere, na co má zrovna chuť. Těšít se můžete třeba na sporty (fotbal, florbal, volejbal, plavání atd.), muzicírování, opravu auta, první pomoc, minigolf, film s diskuzí, cvrček.


workshop

Večerní programy

Ani večer se nikdo nebude nudit. Čeká nás bojovka po městě, promítání filmu s diskuzí, muzicírování, čajovna, deskovky nebo beseda se zajímavým hostem.


Biblický program

Letošní Biblickým programem nás bude provázet: Anna Pokorná.
Protože se jedná o akci, kterou pořádá Českobratrská církev evangelická, mrzelo by nás, kdyby se z ní duchovní rozměr zcela vypařil. Takže vás přesvědčíme, že Bible není nuda a že farář umí být zábavný ? Ráno budeme začínat krátkým ztišením a před večeří se potkáme k zajímavému duchovnímu programu.

Farář #


Anna Pokorná

Anna Pokorná

Jmenuju se Anna Pokorná a jsem farářkou na dvou sborech. Prvním je sbor v Praze na Smíchově, kde pracuji v tandemu s farářem Marošem Klačkem, a druhým je teprve vznikající sbor v Roztokách u Prahy. Na evangelickou teologii jsem šla z konzervatoře, kde jsem vystudovala zpěv.
Láska k hudbě mi zůstala, a tak kromě pestré farářské práce, která mě nesmírně baví, ráda zpívám a hraju na klavír.

Jsem moc vděčná za to, že se moje práce točí kolem Bible, a tak můžu pořád objevovat něco nového a inspirativního. Bibli nečtu doslova, ale hledám v ní Boží slovo – tak nějak ukryté mezi řádky. Fascinuje mě, jak oslovuje lidi dneska, a jak různě oslovovala věřící v různých dobách.. Na kurz přivezu ke společnému dobrodružnému (interaktivnímu;-)) ohledávání několik Ježíšových podobenství. A jsem zvědavá, jak k nám (ke každému zvlášť, ale i třeba ke všem společně) Ježíšova slova promluví.


duchov1
duchov2
Přesunout se na začátek