Program a kurzy

Letní kemp pod jednou střechou

Ve Strmilově 5. – 12. 7. 2020

Přijeď prožít týden plný srandy, kultury, workshopů, sportování a chillu. Prožít čas s kamarády, ale také se něco přiučit. Letní kemp mládeže nabízí spoustu kůl věcí pro mladé lidi libovolného věku!

Naučíš se novým věcem

Nejen z kurzů si zajisté odneseš něco užitečného, ale také z rozmanitých workshopů na kterých si užiješ spoustu srandy, ale také se něčemu přiučíš.

Interaktivní Biblický program

Bible není nuda a farář umí být zábavný. Programy jsou interaktivní a zábavné, odehrávají se jak uvnitř, tak třeba i v lese nebo na louce.

Užijeme si spoustu srandy

Zábavné biblické programy, scénky, doprovodné programy, sporty... Rozhodně spousta příležitostí, kdy se můžeme společně zasmát!

Večer se určitě nudit nebudeš

A co se tak večer dělá? No, třeba nás někdy navštíví zajímavý host. Nebo můžeš navštívit skvělou čajovnu, hrát deskovky, nebo třeba si celý večer povídat.

Podíváš se na zajímavá místa

Krom objevení všech zákoutí a krás Strmilova se vydáme také na celodenní výlet po krásách místní krajiny.

Konečný výstup z kurzů

Na konci kempu nás již tradičně čeká výstup z týdenních kurzů.

previous arrow
next arrow
Slider

Kurz

Když se přihlašuješ na kemp, tak si vybíráš jeden ze 3 kurzů, kterýmu se budeš věnovat po celou dobu kempu. Níže nalezneš všechny kurzy popsány co bude jejich náplní a jaký lektor má kurz na starost.

Divadelní kurz


Michal Sourek

Lektorem je: Michal Šourek

Michal Šourek – Student autorského herectví, herec a vášnivý sběratel čepic.

Chvíli si budeme povídat o tom, co divadlo může být a co by být nemělo, pak třeba chvíli o tom, co je pro nás a co pro nás není.
Budeme se hýbat a budeme u toho něco povídat, zjistíme kdo je klaun, kdo princezna a co si o tom všem myslí pan režisér.

Přihlásit se


Mediální kurz


Viktor Zemene

Lektorem je: Viktor Zemene
Co je to informace? Jak vzniká?
Co jsou to zprávy? Jak a proč na nás působí?
Říkají nám média pravdu?
Když sdílím video, jsem tvůrcem nebo konzumentem obsahu?

Tyto a další otázky si budeme pokládat, budeme se ptát, budeme hledat odpovědi, budeme se bavit.
Bavit jako hrát – prostřednictvím zážitků, prostřednictvím větších či menších her, aktivit i rolových technik.
Bavit jako povídat – sdílet, diskutovat, debatovat, přinášet a vyměňovat názory a postoje, reflektovat nabyté informace a zkušenosti.
Na páteční večer si připravíme krátký výstup, kterým představíme ostatním, čím jsme se zabývali.
A možná přijde i kouzelník.

Přihlásit se


Kurz přežití a první pomoci


Lektoři: Marky Dominika Kadeřávková a Dan Freitinger

Marky dominika Kaderadkova

Marky Dominika Kadeřávková
Sestřička a lektorka zážitkové první pomoci zážitkem ve společnosti ZDrSEM (www.zdrsem.cz). Máma dvou malých rarachů (included).

První pomoc zážitkem
Namísto teoretizování o tom, co bych byl býval dělal, kdyby se stalo to či ono, si zkusíme skoro doopravdy, jak může vypadat, když někdo faaakt hodně krvácí. Když se někdo pořádně praštil do hlavy. Dostal zásah elektrickým proudem. Polil si ruku vařící vodou. Prozkoumáme spolu i různý vychytávky – adrenalinové pero pro těžké alergiky, appku na lokalizaci volajícího odněkud z tábora v lese, čeká vás i výzva – kdo z týmu dokáže nejlépe resuscitovat a spoustu dalšího. Kromě ošetřování různých zranění si můžete v rámci workshopu také zkusit různá zranění vytvořit – jenom jako ? stanete se maskéry filmových hvězd pro Hollywood Kemp International – bezbolestná zranění do deseti minut.


Dan Freitinger

Daniel Freitinger
Ročník 1971, 1 manželka, 2 děti, vystudoval několik škol (vysokou školu, střední školu, základní školu, mateřskou školu a autoškolu), rád cestuje do severských zemí (byl např. 3x v Grónsku), v roce 2000 založil Přežití (www.preziti.cz). Přežití se účastní dvojice, je třeba ujít pěšky zhruba 80 km během 24 hodin, splnit všechny úkoly, mít s sebou 100 gramů potravin, libovolné množství vody.

Přežití
Chceš poznat sám sebe? Nevíš, jaké jsou tvoje fyzické a psychické síly? Nevíš, zda se umíš správně rozhodovat v krizových situacích? Chceš to zjistit? Pak je pro tebe vhodný Kurz přežití. Při Kurzu přežití se seznámíme s Desaterem přežití od polárníka Jaroslava Pavlíčka, naučíme se, jak v případě nouze přežít ve volné přírodě, rozdělat oheň, zajistit jídlo a vodu, ochránit sebe a ostatní. Poslední noc a den vyrazíme do přírody, kde si budeme moci vyzkoušet to, co jsme se naučili teoreticky.

Přihlásit se


Program


Každý den se zabýváš svým vybraným kurzem a poté také biblickým programem, workshopem a nebo nás třeba navštíví zajímavý host.

workshop

Workshopy

Odpoledne na kempu patří široké nabídce workshopů, ze kterých si každý na místě vybere, na co má zrovna chuť. Těšít se můžete třeba na sporty (fotbal, florbal, volejbal, plavání atd.), muzicírování, opravu auta, první pomoc, minigolf, film s diskuzí, cvrček.


workshop

Večerní programy

Ani večer se nikdo nebude nudit. Čeká nás bojovka po městě, promítání filmu s diskuzí, muzicírování, čajovna, deskovky nebo beseda se zajímavým hostem.


Biblický program


Letošní Biblickým programem nás bude provázet Vendula Glancová.
Protože se jedná o akci, kterou pořádá Českobratrská církev evangelická, mrzelo by nás, kdyby se z ní duchovní rozměr zcela vypařil. Takže vás přesvědčíme, že Bible není nuda a že farář umí být zábavný ? Ráno budeme začínat krátkým ztišením a před večeří se potkáme k zajímavému duchovnímu programu.


Vendula

Vendula Glancová

Mgr. Vendula Glancová (*1968), pocházím z necírkevního prostředí. V ČCE jsem zakotvila během studia na gymnáziu koncem 80. let a to ve sboru v Praze U Salvátora, kde tehdy sloužil farář Alfréd Kocáb, který mne také v r. 1989 pokřtil a dále mne vedl jak ve víře, tak v úvahách o studiu teologie. Před nástupem do Hvozdnice jsem působila ve sboru Brandýs nad Labem. Zároveň pracuji jako profesionální kaplanka Vězeňské služby ČR (věznice Příbram), kde se věnuji terapeutické práci. Jsem členkou terapeutického týmu Specializovaného oddělení pro drogově závislé. Tématika drogové závislosti a spirituality člověka je mým pracovním zájmem v souvislosti s tím mám za sebou odborné stáže v Pražském středisku Drop-In a věznicích v USA.

duchov1
duchov2
Přesunout se na začátek