Workshopy/Dílny

Zde Vám budou postupně představeny jednotlivé workshopy/dílny, mezi kterými budete moct některé odpoledne vybírat.

Bubenický –  Dobrovolní hasiči – Cvrček – Film s diskuzí – Muzicírování – Poznej auto – Rukodílny – SportováníTkalcovnaUkulele – Vaření

Bubenická 

Bubnování není těžké, jak se zdá na první pohled. Z dlouholeté praxe s vedením bubenických dílen vím, že každý se může naučit bubnovat. Někomu to jde rychleji, někomu pomaleji, hlavně na začátku. Někdy stačí získat základ, pak to jde nějak samo. A kdo má fantazii, může snadno improvizovat, nebo vymyslet vlastní rytmy.

Pod jednou střechou se pokusíme o základy, improvizaci a kreaci. Věřím, že se nám bude dobře relaxovat, přitom se něco naučíme.

Cvrček

Strmilovská národní hra – kuželník, který se vejde na stůl. Nejstarší strmilovská hrací deska prý pamatuje Marii Terezii. Vyzkoušejte, kolik kuželek srazíte vy! (Podrobnosti na http://www.cvrcek.4fan.cz/)

Muzicírování (Jaroslav Pechar)

Seberte svá ukulele, kytary, foukací či tahací harmoniky, flétny, okaríny, brumle, kastaněty, rumbakoule, ozvučná dřívka ale i hlasivky, jazyky a rty, k tomu pak nějaký ten zpěvník Svítá – a to by bylo, aby z toho nebylo příjemné posezení Pánu Bohu ku cti a nám všem ku radosti!

Sportování

Ve zdravém těle zdravý duch. Pro to i na KEMPu Vám chceme dát možnost, vybít přebytečnou energii a dělat něco pro sebe a nebo se jen prostě odreagovat. Možnosti budou rozdílné. Jednak bude možnost hrát klasické kolektivní hry (volejbal, basketbal, fotbal), při pěkném počasí se budeme moct jít koupat a nebo bude možnost zkusit aerobik či Zumbu. Většinou bude záležet na přání účastníků a na počasí :-). Sportu zdar 🙂

Tkalcovna (Strmilov – exkurze)

Tkalcovská dílna založená roku 1870. Výrobou bytového textilu z přírodních materiálů se zabývá již 6 generace. Používá nejen tradiční, ale i moderní vzory. Jejich výrobky jsou 100 % přírodní. Používají pouze len, bavlnu a hlavně vlnu.

Vlnu zpracovávají od rouna. Vyrábí také ruční tkalcovské stavy a další řemeslné stroje.

V rodinné tkalcovně pořádají i kurzy různých textilních technik, mezi které patří: tkaní, tkaní gobelínů, předení na kolovratu a plstění

Firma se pyšní titulem Nositel tradice, uděleným ministerstvem kultury

Ukulele (Jaroslav Pechar)

Dokonalý nástroj, na který se kytarista naučí za 3 minuty a nekytarista za 20 minut. Přiměřeně levný, skladný – ideální nástroj na čundr, na vodu, na jakoukoliv akci. Přitom žádná zmenšenina, žádný hybrid, žádná elektronika, ale poctivý udební nástroj. Pojďte si vyzkoušet, jak se hraje na ukulele! (máte-li své ukulele, určitě ho vezměte s sebou na Kemp!!!)