Larp

larp =  Live Action Role Play) – vedoucí Michla „Mealtiner“ Truhlář a Viktor „VIKI“ Zemene

Michal „Mealtiner“ Truhlář (29 let)

Zkušený organizátor a hráč, který se zabývá larpy přes 12 let. Má za sebou pět let jako hlavní organizátor jednoho z největších českých larpů Pán Prstenů a předseda brněnského sdružení Moravian LARP.
Každý rok se podílí na pořádání zhruba 15 jedno- i vícedenních larpových akcí, je šéfredaktorem internetového portálu larp.cz a zabývá se propagací larpu na veřejnosti (výstavy a přednášky pro školy, oddíly, volnočasové skupiny). Když zrovna neorganizuje larpy, vystupuje se skupinou historického šermu nebo studuje, učí a zkoumá fyziku pevných látek.

Viktor „VIKI“ Zemene (28 let)

Viktor Zmena - fotka webDeset let působil jako aktivní člen a posléze vedoucí ve skautském oddílu. Účastnil se několika zážitkových a vzdělávacích kurzů. Od roku 1999 se s přestávkami věnuje larpu, bitvám s dřevěnými zbraněmi a mezitím několik let i historickému šermu. Tři roky se podílel na vedení airsoftové jednotky. Během posledních čtyř let se podílí na přípravě a vedení nejrůznějších dětských táborů, menších i skutečně velkých. Je členem Moravian LARP, o.s. Vyzná se v deskových hrách a mezi jeho koníčky patří i sportovni aktivity všeho druhu. V současnosti studuje Pedagogiku na Filozofické fakultě Masarykovy Univerzity a doplňuje si vzdělání v oblasti zkušenostně reflektivního učení.

 

Larp je hlavně zábava. Může mít spoustu různých druhů a forem – od akčních bitev skřetů a elfů či přestřelky banditů na divokém západě přes pronásledování upíra až po řešení problému radiace a přežití ve světě po apokalypse.

Stejně tak je možné si larp užívat více vnitřním prožitkem než akcí. Zahrát si, jak by vypadalo setkání lékařů z MASH 5 let po válce, jak to probíhá v domečku u Medvídka Pú či zjistit, zda by měl člověk morálku a nervy na to, schovat u sebe v domě hledanou osobu během války.

V larpu lze prožít oblíbené příběhy či sny naživo, na vlastní kůži.

V tomto kurzu bychom vám chtěli přiblížit některé z larpových směrů. Budete mít možnost si larp vyzkoušet, zahrát si jich několik. Stejně tak se zaměříme i na to, co to obnáší, vypravit se na nějaký larp a co vše je potřeba připravit, vyrobit či vymyslet.

A pak si zkusíme i nějaký ten larp (či alespoň část z něj) vytvořit a zjistit, zda by se líbil lidem v okolí.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *