Otázky a odpovědi

Na co se nás nejčastěji ptáte aneb FAQ (Frequently asked questions)

  1. Můžu vzít na kemp nevěřícího kamaráda? Kolik tam bude duchovního programu?
    Kemp je otevřený pro všechny mladé lidi ať už s nebo bez vyznání. Kamarád ale musí být připraven na to, že se nevyhne raní a večerní pobožnosti, taky budou asi ve volných chvílích znít křesťanské písničky a v neděli budou společné bohoslužby. Nic z toho ale není povinné, nikdo se do ničeho nenutí. Je jeho svobodným rozhodnutím, jestli se přidá, nebo bude jen poslouchat, nebo úplně vypne a bude si přemýšlet o svých věcech.
  2. Proč se slučují kurzy do jednoho celku?
    Už několik let po sobě se situace kurzů pro mládež pohybuje na vážkách. Naplněnost kurzů klesá. Tím se zvyšuje finanční náročnost pro organizátory. Důvodů, proč tomu tak je, je mnoho. Velká nabídka jiných letních akcí, poptávka po jiných typech akcí pro mládež, nedostatečná propagace, klesající demografická křivka atd. Toho všeho jsou si organizátoři vědomi a snaží se na to reagovat. Proto přicházejí s inovací.
  3. Proč je Divadelní pilník sloučený s Kempem?
    Divadlení pilník, týdenní pobyt pro nadšence do divadla, vznikl jako projekt faráře Jirky Bureše a herce Zdeňka Turka. Pilník několik let po sobě trval a vytvořil si hezkou tradici, na kterou byli lidé zvyklí.  V rámci příprav kempu jsme se samozřejmě ptali Jirky a Zdeňka, zda si myslí, že by bylo možné Pilník zapojit POD JEDNU STŘECHU. Také jsme samozřejmě zvažovali variantu udělat Pilník samostatně, pokud by si to jeho vedoucí přáli. Nakonec vyplynulo ze situace, že Zdeněk ani JIrka letos v létě nemají čas na takovéto podniky. Takže závěr je takový, že by Pilník samostatně stejně nebyl. Jsme rádi, že se alespoň z části zachová v rámci kempu.
  4. Proč jsou některé kurzy dál vzlášť?
    V létě proběhnou jako samostatné akce Bigbítový kurz a Sportovní pobyt evangelické mládeže. Tyto dva kurzy zůstaly zachovány pro jejich časovou, prostorovou i lidskou intenzitu. Na obou pobytech je 4-6 lektorů/vedoucích, kteří obstarávají své svěřence. To by se určitě odrazilo v celkové ceně kempu, pokud bychom se snažili zakomponovat tyto dva kurzu POD JEDNU STŘECHU.Pro bigbítový kurz je potřeba několik učeben a pak také spousta aparatury, nástrojů, elektrických kabelů… Navíc bigbíťáci dělají velký hluk. O sportovním pobytu a jeho koncepci jsem se domluvili s jeho hlavním organizátorem, který si přál pobyt zachovat, z výše uvedených důvodů, samostatně.
  5. Proč není voda?
    V posledních letech bylo velmi obtížné naplnit vodáckou výpravu tolika lidmi, aby se to finančně vyplatilo. V církvi je voda velmi oblíbenou letní aktivitou, pořádají se sborové vody, seniorátní vody. To je jenom dobře! Není pak ale potřeba organizovat celocírkevní vodu, když je možné přidat se k partě vseniorátu, nebo z nedalekého sboru.
  6. Kde budeme spát?
    Spát se bude ve strmilovské škole na karimatkách a ve spacáku.
  7. Kde budeme jíst?
    Budeme se stravovat ve školní jídleně strmilovské škole.
  8. Když mi je 22 let, nejsem na kemp moc starý?
    Ne, nejsi. Cílová skupina kempu je mládež od 14-26 let.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *