Středa 10. 7. 2013

Ahoj,

tady Vašík Pašík, hlásím se z kempu mládeže. Uiii. Včera jsem mělo službu na opravdu, ale opravdu zlé prasátko. Ráno jsme vylezli z pelíšku jen s velkými obtížemi. Ranním ztišením nás provedla Hanka. Poté jsme se nakrmili a už jsme pospíchali do kurzů. Mě pozvali na LARP, dostalo jsem roli elfího skřítka Pavučinky ve hře Sen noci svatojánské. To by prasátko neřeklo, jaká je to dřina stát se skřítkem. Ale všechno dobře dopadlo a vzali se. J Uiiii. K polednímu krmení nám připravili ve výkrmně italské špagety. Chrrrroooo. Chroooo. To to bylo dobré.

Po odpočinku jsme se rozdělili do dílen. Na výběr bylo mezi vařením (připravovali jsme sushi),  bubenickou dílnou, ukulelem (a dalšími nástoji), larpem a filosofováním. Pašík Vašík úřadoval v kanceláři. V druhé části se pokračovalo v základních kurzech. Do večerních korýtek jsme dostali královskou pomazánku, královsky jsem se nadláblo. Uiii…

Večer nás Pavlína Buzková a Mirek Klimeš pozvali v rámci prezentace na výlet do Etiopie. Povídali nám o projektu Diakonie ČCE, prostřednictvím kterého působili půl roku v této africké zemi jako dobrovolníci – pomáhali místním ženám v začátcích podnikání, zřizovali zdroje pitné vody a učili místní základům udržitelného zemědělství. Až pašík Vašík vyroste, také se stane prasátkem dobrovolníkem.

Náročný den zakončila Martina Musílková večerním ztišením. Nespavci ještě mohli vyslechnout čtený večerníček Jardy Pechara, dokončit filosofování s Lenkou Ridzoňovou nebo zajít na čaj  do stanu na školkové zahradě podávaný Marky Kadeřávkovou. Pašík Vašík je ze služby na opravdu, ale opravdu zlé prasátko značně unaveno. Přeje dobrou noc a růžové sny. Uiii.

 

Strmilov2013_348 Strmilov2013_352 Strmilov2013_359 Strmilov2013_304 Strmilov2013_309IMGP1505 IMGP1451 IMG_5810 IMG_5816 DSC_2438 IMGP1382 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *