Pondělí 8. 7. 2013

První celý den na KEMPu.

Ráno nás probudil nepříjemně brzký budíček. Nikomu se nechtělo moc vstávat, ale to se asi dá čekat. Společně jsme se pak sešli ke snídani, kterou jsme zahájili společným ranním ztišením.

Dopoledne jsme strávili čas podle kurzů, do kterých jsme se přihlásili, tedy: divadlo, larp, design a biblicko-tematicky. V těchto skupinách jsme se pak sešli ještě při druhém odpoledním programu.

Po obědě, který nám uvařily místní kuchařky, děkujeme, jsme si chvíli odpočinuli a pak hurá na další program.  Organizátoři připravili na výběr z celkem pěti různých dílen:

– zpěv: společně jsme si zazpívali především písničky ze zpěvníků Svítá, které vedl a doprovázel Jarda Pechar

– sport: míče, míče, míče, hodit, vybít, nahrát, prostě se bavit. To měl na starosti Štěpán Groll. Hráli jsme vybiku a tzv. hasketball.

– rukodílny: zde jsme pod vedením Martinky Musilková skládali z čajových sáčků kytičky či hvězdičky.

– zážitková pedagogika: Pavlínka Šíblová opět nezklamala a pro účastníky si připravila nezapomenutelné psychologicko-pedagogické hry (mohli jsme pak potkávat namalované obličeje podle různých zvířat :-))

– bubenická: Leonardo Teca, to už samotné napovídá, že to bylo super. Sešli jsme se v kostele a bubnovali jsme a bubnovali a bubnovali.

Večeře nás čekala na zahradě mateřské školy, kde jsme opékali chleba a natírali jej pak česnekovotvarohovou pomázánkou. Pak jsme se rozdělili do skupin a měli jsme za úkol připravit divadlo. Ale jak chcete připravit divadlo, když se vám sejdou různé postavy jako Shrek, James Bond, Vinnetou, Karel IV. a Pikachu v ještě zajímavějším prostředí jako např. čekárna u lékaře… A doktorem je čert? Kdo to neviděl, nepochopí 🙂

Při večerní pobožnosti Pavlínky Šíblové jsme společně odhodili těžké kameny ze svých srdcí a myslí.

_DSC2126 _DSC2170 _DSC2190 _DSC2308 DSCF6418 DSCF6427 DSCF6436 DSCF6438 DSCF6444 DSCF6446 DSCF6451 Strmilov2013_013

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *