Čtvrtek 11. 7. 2013

Čtvrtek je za námi a my bychom se teď rádi s vámi podělili o naše zážitky.

Vůbec, ale vůbec se nám nechtělo vstávat, tak jako každý jiný den. Když jsme se vyhrabali z postelí, došli jsme na snídani, kde jsme společně zahájili den a potom jsme se rozešli do svých kurzů.

V larpu jsme se rozdělili do skupin a vytvářeli vlastní scénáře. V biblické dílně jsme se zabývali ovcemi a kozly, tedy jestli musíme pomáhat, abychom se dostali do ráje – prostě Podobenstvím o posledním soudu. Divadelníci si natřeli obličeje barvou a zkoušeli pantomimu. Měli za úkol nejlépe ztvárnit různé nálady a pocity: smutek, smích, opovržení, flirt. V designu jsme jen a jen koukali do počítače, ořezávali jsme obrázky, zesvětlovali, tvořili fotomontáže a vytvářeli plakátky. V první pomoci jsme se pak učili poskytovat pomoc při zhoršení stavu v neúrazových situacích.

Pro velký úspěch z předchozího dne byla otevřena dílna vaření, ve které jsme připravovali sushi. Jiní šli sportovat, respektive sbírat dříví do lesa. Deset z nás zavítalo na exkurzi do místní rodinné tkalcovny. A ostatní – především holky – vyráběly prostírání ubrouskovou technikou.

Víte, na co bylo to dřevo? Na oheň, večer jsme opékali buřty a výborně jsme si pochutnali, někteří sice měli buřt s popelem, ale všem bylo dobře. Přitom jsme pořídili hromadnou fotku, kterou jsme zakončili tzv. dominovým efektem – s fotek snad pochopíte.

Večerní program pro nás připravil host, farář Dan Matějka. Rozebírali jsme příběh soudce Gedeona.

O půlnoci se děly věci! Pár lidí z larpu nabídlo našim vedoucím, aby si zahráli larp. Vedoucí museli v postapokalyptické době v temné tvrzi bojovat proti zombíkům.  Jak To dopadlo? Ze všech vedoucích se stali zombíci! – Ale pěkně se vyřádili.

DSC01160 IMGP1632 IMGP1699 IMGP1755 DSCF6842 DSCF6830 DSCF6806 DSCF6792 DSCF6780 DSCF6771 DSC_2592 DSC_2586

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *