Kurz přežití/Cesta bojovníka

Kdo si chce vyzkoušet svou zdatnost, sebeobranu nebo schopnost přežít ve volné přírodě může se přihlásit právě do této dílny.

Část „obrannou“ povede Petr Zárybnický. Naučí vás například padat tak, abyste se nezranili, pár základnách trýčků, jak se ubránit při škrcení a podobných typech „pouličního ohrožení“ a mnoho dalšího. O tomto tématu napsal také knihy Nunchaku, O boji řetězem způsobem COMBAT KEMPO nebo Boj s tyčí.

Část „přežití“ povede Dan Freitinger, který kurzy přežití pořádá pravidleně. Pro nás vytvoří jakousi ochutnávku na míru přizpůsobenou přihlášeným účastníkům a věkové kategorii.

dan f.Účastníci si mimo jiné vyzkouší orientaci v přírodě, práci s mapou a jiné předem připravené dovednosti při 30 – 40 km pochodu.

Co je Přežití – obecné informace

Přežití je fyzicky i psychicky náročná akce. Účastníci nesoutěží mezi sebou, protože hlavním soupeřem je především čas. Hlavním úkolem je ujít pěšky přibližně 80 km během 24 hodin, splnit cestou všechny úkoly, mít s sebou jen 100 gramů potravin, libovolné množství vody a někoho, kdo s vámi půjde. Přežití se účastní pouze dvojice.

Podmínky účasti na Přežití

Každý účastník musí mít povinné vybavení. Přežití se může zúčastnit každý, kdo má k sobě partnera do dvojice, je mu nejméně 18 let a má odpovídající zdravotní stav. Nejdůležitější je to, že se Přežití účastní dobrovolně a chce respektovat jeho pravidla. Není možné, aby se dostavil na start jednotlivec s tím, že počká, zda nepřijde jednotlivec jiný — je nutné přihlásit dvojice. Doporučujeme, abyste se Přežití zúčastnili s někým, koho znáte a ne s úplně cizím člověkem.

Vybavení na Přežití

Každý účastník Přežití si s sebou může vzít to, co uzná za vhodné. Je dobré si uvědomit, že trasa bude absolvována pěšky. Některé věci však každý účastník Přežití mít musí: 100 g potravin, tužku a papír, pro případ nouze mince na telefon nebo telefonní kartu nebo mobilní telefon, občanský průkaz se strojově čitelnými údaji nebo cestovní pas, šátek nebo něco podobného (pro zakrytí očí při přepravě na start), kompas nebo buzolu a plavky. Doporučujeme zvážit následující vybavení: baterku, obvaz, pláštěnku.

Hodnocení Přežití

Přežije ta dvojice, která splní všechny úkoly, neporuší pravidla Přežití a dorazí do cíle (po přičtení všech trestných minut) nejpozději za 24 hodin od startu.

 

Básničky z per účastníků kurzu přežití

Daniela a Lýdie Velebný pán Daniel dneska spoustu času měl. Půlhodinku se zdržel, na nic však nezapomněl.   Loučíme se s naším kempem, vzdalujeme se rychlým tempem. Ústa němá, oči slepé, srnka na kapotu klepe.   Pod hvězdnou oblohou hledáme se, za chvíli mizíme v černém lese   Petr v autě klidně sedí,  na nás …

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.